A Békéscsabai Lakótelepi SE Kick-Box Szakosztályának Weblapja!

Bemutatták a kick-box válogatottakat Békéscsabán

Hagyomány, hogy Békéscsabán, a Szent István téren a nyár folyamán, hétfőnként sportprogramokat láthatnak a város lakói. A  Sporthétfők keretében a békéscsabai sportegyesületek , szakosztályok tartanak bemutatókat, nyilvános edzéseket. Úgy, mint tavaly, az első hétfőn a Békéscsabai Lakótelepi SE szakosztályai léptek tatamira illetve a dobogóra. Ennek keretében először a Lakótelepi SE All-Style Karate és Kick-box Szakosztálya szerepelt. A szakosztály nyilvánosan, a dobogón mutatta be  válogatott versenyzőinek nagy részét, akik augusztus 27 és szeptember 3 között Írország fővárosában, Dublinban a WAKO Junior és Kadett kick-box Világbajnokságán képviselik a magyar nemzeti színeket.

   A versenyen minden kategóriában országonként két versenyző indítására van lehetőség. A Magyar Kick-box  Szövetség évek óta azt a gyakorlatot követi, hogy az egyik induló a hivatalos országos bajnok, a másik pedig a ranglista első helyezettje .Ha esetleg a két sportoló személye ugyanaz, akkor értelemszerűen a ranglista második helyezettje élhet az indulás jogával.
A 2016 év versenyeinek köszönhetően több Békés megyei klub versenyzője kerülhetett be a válogatottba. Ezen nem kell csodálkozni, hiszen Békés megyében számos klub működik. Békéscsaba, Orosháza, Újkígyós, Füzesgyarmat, Mezőberény, Kondoros klubjai tevékenykednek, vagyis a magyar szövetség klubjainak 15 százaléka található ebben a térségben. Lehet tehát válogatni a tehetségek közül.
Az indulók létszámát természetesen az anyagiak is korlátozzák. A dublini egy rendkívül drága világbajnokságnak ígérkezik, így nem csoda, hogy az anyagiak hiánya bizony behatárolja az indulók létszámát is. Szinte heroikusnak mondható az a küzdelem, ahogyan az anyagiak megteremtése folyik- váltakozó sikerrel. Itt az önkormányzatok óriási segítsége mellett a klubok esetleg megmaradt anyagi hozzájárulása és nagy mértékben a szülői házanyagi tehervállalása jelenti a költségek előteremtését, de a versenyzők és a klubok számítanak a megye vállalkozóinak a segítségére is. A kick-box nem olimpiai sportág, itt TAO-s pénzre vagy kiemelt sportági támogatásra nem lehet számítani. A Magyar Kick-box Szövetség anyagi lehetőségei is erősen korlátozottak, a nevezési díj kifizetésével támogatja elsősorban az utánpótlást.
Ilyen előzmények után kisebb csoda, hogy Békés megyéből így is egy nagy létszámú és ütőképesnek tűnő  csapat, 26 versenyző  kezdi el alapozással a felkészülést a világbajnokságra.
A Magyar Kick-box Szövetség Junior és Kadett válogatottjába a következő Békés  megyei versenyzők kerültek be:

Békéscsabai Lakótelepi SE: Opauszki Dávid, Bálint Zoltán, Csák Bence, Petró Lili, Czár Tibor, Ronyecz Fanni, Kürti Bonita, Kovács Barbara, Flack Márk, Mészáros Attila, Priskin Nikolett, Hegedűs Hanga, Koszecz Boglárka, Viczián Roland, Viczián Dániel, Viczián Vivien, Leszkó Kitti, Csiernyik Levente, Hegedűs Botond, Sallay Gábor, Szász Kristóf,

Újkígyós: Török Dóra,Laurincz Boglárka, Pap Nikola, Bánfi Bence, Magyar István

   A felkészülést az alapozás után edzőtáborokban folytatja a versenyzők nagy része,s augusztus elejétől már a formába hozás kezdődik majd. A fontos feladatok közé tartozik a versenysúlyok kialakítása, tartása, s a különböző taktikai elemek gyakorlása. S természetesen a munkát veszélyeztető sportsérülések elkerülése.

 

Létrehozva Tallman | Tervezve Elegant Themes